Те бяха разкрити от частен детектив.

Скандалът „Бръмбаргейт” продължава да е една от най-обсъжданите теми в страната.

По този повод частният детектив Марин Маринов споделя, че техниката, с която се извършва подслушването е изключително напреднала.
От думите му става ясно, че недоброжелатели биха могли да ви сложат някои устройства в апарата, които ще накарат телефона на човека, който ви подслушва да звъни заедно с вашия.

Темата бе обсъдена в сутрешния блок „Здравей, България” по Нова тв по повод скандалните записи, които излязоха наяве преди няколко дни.
Припомняме, че записите изкараха наяве разговор между бившия премиер Бойко Борисов, градския прокурор на София Николай Кокинов и ексземеделския министър Мирослав Найденов.marin marinov

Детектив Маринов заостри вниманието към смартфоните, които използва голяма част от населението на страната. При тях освен, че могат да ви подслушват (дори и в тоалетната, както в случая на Бойко Борисов), могат и да ви наблюдават онлайн какво правите.
При все, че при тях нещата стават сравнително по-лесно, това не означава, че има телефон, който да не може да бъде подслушван, подчертава детективът.

Според него основните начини за подслушване са три – при първия, човекът, който иска да ви подслушва трябва да има достъп до мобилния ви телефон, за да постави устройството, вторият – чрез мобилния оператор, но той е сравнително сложен и третият – ако си купите бус с монтирани подслушващи устройства, който ще ви струва скромната сума от 7 милиона лева.

Източник:razkritia.com