Второто четене на актуализацията на бюджета нажежи страстите.

Лидерът на БСП Сергей Станишев изригна по време на второто четене на актуализацията на бюджета.

Той попита ГЕРБ, които се обявиха категорично против актуализацията, защо целият резерв е изхарчен още през първите шест месеца на годината.
Станишев подчерта, че не е нормално точно политиците и държавниците, които по време на управлението си замразиха социалните плащания изведнъж да се превърнат в „най-социалните хора”.

Станишев отправи упрека към опозицията по време на дебатите, които текат в пленарната зала по актуализацията на Бюджет 2013.
parТой попита депутатите на ГЕРБ защо са разчели парите за хората с увреждания само до септември.
Лидерът на БСП подчерта, че бившият финансов министър Симеон Дянков е прогнозирал икономически растеж, който очевидно няма да се сбъдне и побърза да се оправдае, че това не е негова констатация, а просто предава думите на служебното правителство на Марин Райков.

Станишев бе категоричен, че няма как да се премълчи отчета на Министерството на финансите, резултатите, от който сочат, че през първите шест месеца има тежко неизпълнение на приходната прогноза.
Лидерът на червената партия очевидно пропуска, че след няколко месеца ще се окажат в същата ситуация. А може би не?! Защото сега ще си гласуват актуализацията на Бюджет 2013, ще изтеглят още 1 милиард лева, с който ще заденат държавата (в частност нас) и ще си разпределят парите по време на отпуската.
А кой ще плаща после, питаме ние?!

Източник:razkritia.com