Шефът на газовата и петролна асоциация Андрей Делчев е най-спряганото име за служебен министър-председател

Андрей Делчев е най-тиражираното име за поверяване на овакантения от Б.Б. пост.

Ако се чудите кой е този човек, ще ви подскажем – на руля на държавата може да застане ръководителят на газовата и петролна асоциация. Той като че ли има най-големи шансове, за да стане служебен премиер, твърдят източници от Президентството на “Стандарт”.andrei

Делчев има интересна професионална биография като най-впечатляващото от нея е, че е бил юрист на “Лукойл”, в началото на прехода е бил на висока административна длъжност в Министерски съвет. Понеже е експерт с име в бизнес-средите напълно покрива изискванията за нов премиер.

Другите две възможности за оглавяване на спешния кабинет, говорят в кулоарите, са Саша Безуханова, директор за публичния сектор на “Хюлет-Пакард” в Централна и Източна Европа и всички развиващи се пазари. Под нейно ръководство са менижърите на компаниите в общо 63 държави. Общественици са излезли пред Росен Плевнелиев с кандидатурата на политолога Иван Кръстев.

Болезнената истината е, че уважаваните личности в България дума не дават да се издума за номинация на служебен премиер и отказват поста, казали „на ухо” депутати от ГЕРБ.

Кметът Йорданка Фандъкова е потънала в работа, а Иван Искров няма да стане премиер, защото “Управителят на БНБ няма право да заема такъв тип длъжности съгласно изрична забрана в чл. 12, ал. 5 в Закона за БНБ”.

Исканията на Президента са служебният премиер и министрите да се ползват с голямо обществено доверие, да не са представители на определени партии и експерти в своята област.

От:Надежда Димитрова

Източник:razkritia.com