Политическите сили в Общински съвет – Варна ще подкрепят доц. Христо Бозов за поста временно изпълняващ длъжността кмет. Това заяви във вторник председателят на Общинския съвет Николай Апостолов по време на среща между общинските съветници и протестиращите.

 

Бозов, който е един от зам.-кметовете във Варна, бе най-спряганото име през последните седмици.

Общинският съвет трябва да определи кой да изпълнява длъжността кмет, след като досегашният градоначалник Кирил Йорданов подаде оставка на 6 март. Временният кмет ще заема този пост до провеждането на частични местни избори.varna

Очаква се, че на заседанието си днес Общинската избирателна комисия ще прекрати пълномощията на Йорданов. Ако това стане, общинската сесия за назначението на Бозов ще се проведе още следващата седмица.

Доц. Христо Бозов, който бе един от зам.-кметовете преди оставката на Йорданов, е временен градоначалник на Варна и в момента. Той бе назначен със заповед на бившия кмет, но мандатът му изтича в края на март.

По закон кметът, който ще управлява града до следващите избори, трябва да бъде избран от общинските съветници измежду петимата заместници на Йорданов. Към момента, освен Бозов, такъв пост заемат Антон Жожев, Димитър Николов, Калинка Попстефанова и Богдан Караданчев.

Източник:offnews.bg