„Информационно обслужване” АД е единственият кандидат в конкурса за преброител на изборите, тъй като само тази фирма подаде документи за обработка на резултатите от извънредния вот за Народно събрание на 12 май.

Това стана ясно при публичното отваряне на офертите във връзка с обявения от Централната избирателна комисия конкурс за определяне на фирма-преброител. buletini

Пет фирми бяха получили документация за участие в конкурса – „Информационно обслужване“ АД, „ГЕД“ ЕООД, „Джи Ди Би Сол“ АД, „SORA Institute for Social Research and Consulting Orgis & Ofinger Gmbh и „Форум Капитал“ ООД.

Председателят на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов подаде оставка на 22 март. „Подавам оставка, защото знам, че в едни избори доверието е най-важно“, мотивира се той.

Дни преди това служебният премиер Марин Райков скастри Михаил Константинов за думите му, че ще направи всичко, за да не позволи на тройната коалиция да се върне на власт. Райков определи изявлението като недопустимо. Думите на Константинов пред столичен вестник предизвикаха острата реакция на БСП и ДПС, които директно поискаха смяната му. От ДСБ също изразиха резерви за безпристрастността на Константинов.

Източник:dnes.bg