Всички казваме, че обичаме секса. Но колко често го правим? Заради забързаното ежедневие, грижите покрай семейството, понякога забравяме за ползите от него. Впускайки се редовно в приятни сексуални изживявания, повлияваме благоприятно върху много аспекти свързани с нашето здраве и живота, който ни заобикаля.

Няколко напомняния за ползите от него отново ще ви вкарат в играта.

Помага да поддържате добра фигура

Движенията, които извършваме по време на полов акт са равносилни на ежедневната ни тренировка. Учестеното дишане повишава количеството на кислород в клетките. Възпроизвеждаме хормона тестостерон, който поддържа костите и мускулите на тялото силни.

Помага да намалите стреса

По време на полов акт, тялото ни възпроизвежда допамин. Това е вещество, което се бори с хормона на стреса.

От друга страна активираме хормона на щастието – ендорфин. Доказано е, че хората, които са сексуално активни са по-малко загрижени от онези, които по-рядко се отдават на сексуални удоволствия.

Грижи се за имунитетаjivot

Редовните креватни гимнастики могат да го засилят. Имуноглобулин А е антиген, който се увеличава, но само ако сме постоянни в секса.

Може да подобри менструалния ни цикъл, регулирайки хормоните в тялото ни, освен това подобрява и съня.

Сексът подмладява

Шотландски изследовател направил задълбочени анализи в тази посока. Изводът е, че правим ли секс поне два пъти седмично, ще остаряваме по-бавно.

Редовната еякулация намалява риска от развитие на рак на простата, увеличава обема на спермата и предпазва от еректилна дисфункция, а редовната ерекция поддържа артериите на пениса здрави.

Грижи се за кръвното налягане и сърцето

Ласките по време на секс понижават нивата на кръвното налягане. Тези двойки, които правят по-често секс, намаляват риска от сърдечносъдови заболявания с 45%.

Източник:dnes.bg