Задава се прекрасна възможност за почивка между 1 и 5 май.

Ако все още нямате избрана дестинация, то може би ще успеем да ви помогнем, особено ако сте решили да зарадвате с почивка любимия си.

Проблемът е, че когато планирате почивка с партньора си, списъкът с дестинациите е безкраен. Като започнем от хубавите дестинации у нас и стигнем до далечни места, които да посетите за първи път. 

За да не се чудите къде да отидете този път с половинката си Huffington Post ви предлага топ 5 на най-романтичните дестинации за двойки. Ето и кои са те:

1. Аспен, Колорадо

Докато в България времето става все по-топло, можете да си припомните добрите стари студени дни, като се погушкате до огъня.

Аспен е добро предложение и за двойките, които обичат да карат сноуборд, а пролетта у нас вече не позволява подобен род забавления.

Аспен ще ви предложи и романтични разходки с шейна. Освен невероятни гледки, градът ще ви зарадва и с невероятни фестивал Food & Wine Classic.

vzxc

2. Антигуа, Карибите

Антигуа е най-слънчевият остров в Карибския басейн. Той е заобиколен от коралови стени, рифове и потънали кораби. Това е едно изключително уединено място за вас и вашия партньор и е особено подходящо, ако искате да прекарате повече време насаме. Забавления също не липсват. Можете да се възползвате от възможностите за гмуркане и ветроходство, докато се наслаждавате на яркосинята вода и белия пясък.

Топ 5 пролетни романтични дестинации

3. Венеция, Италия

Това невероятно място се е запазило в общи линии същото, както преди 600 години. Венеция предлага толкова много красиви забележителности, че ще се чудите откъде да започнете. В никакъв случай не пропускайте разходката в Двореца на дожите. Този италиански град е мястото, където можете да се насладите на най-романтичните вечери и вечери в света. Ако вие и вашата половинка обичате да готвите, можете да се възползвате от местните курсове по готварство.

Топ 5 пролетни романтични дестинации

4. Пунта Ува, Коста Рика

Пунт Ува е малък град на брега на Коста Рика. Има красива лятна градина, в която ще бъдете омаяни от множеството пеперуди и екзотични цветя. Плажът е красив, но черешката на тортата е плажът. Едно от най-популярните места там е The Lodge Tree House, която се намира в една от тропическите градини.

Топ 5 пролетни романтични дестинации

5. Париж, Франция

Каквото и да си говорим, Париж винаги ще бъде фаворит на романтичните двойки. Красивите художествени галерии, Айфеловата кула и романтичните круизи с лодка по Сена са само част от нещата, които ще ви пленят там. Ако имате деца, това е мястото, на което да го заведете, защото има Disneyland. Париж ще ви предложи дегустация на вина през деня и разходки между най-красивите фонтани през нощта.

Топ 5 пролетни романтични дестинации