Лидерът на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че ексвицепремиерът Цветан Цветанов ще подаде молба за премахване на имунитета си непосредствено, след като се сформира новият кабинет.

На пресконференцията, която даде днес политическа партия ГЕРБ, лидерът й Бойко Борисов обяви, че Цветан Цветанов ще свали имунитета си, а също така бившият министър на вътрешните работи вероятно няма да участва в новото правителство.

gerb

Самият експремиер заяви, че не иска да бъде част от новия кабинет, като в него трябва да са онези хора, които в мига след клетвата да започнат работа, без да дават излишни обяснения и да се оправдават.

Цветан Цветанов пък обяви пред всички присъстващи медии на пресконференцията, че няма да се възползва никога от имунитета си, като крайното му решение ще отразява гласа на народа. Непосредствено след заклеването си като депутат от Благоевград, той ще внесе необходимите документи, в които декларира желанието си неговия имунитет да бъде свален, за да се покаже пред всички истината и да няма репресии спрямо управляващата политическа сила.

Източник:razkritia.com