„Коктейл”, който съдържа необходимите на организма хранителни вещества, решава жизненоважния проблем на милиони

Американец знае формулата, която ще разреши една от най-големите драми на човечеството.

За да спести време от готвене, сервиране и рязане на храната, американски софтуерен инженер просто решил да се откаже от нея. Разбира се,

роб 267x300 Инженер реши проблема със световния глад!

Роб Райнхарт и чаша с неговия Сойлент

няма да гладува, а ще консумира евтин и здравословен коктейл, който да гарантира физическото му оцеляване. Това в крайна сметка е истинския смисъл на яденето.

Роб е проучил какви и до каква степен са необходими на организма определени вещества. Господин инеженeрът прави коктейл, който нарича Сойлент (Soylent).

food-soylent

По принцип истинският сойлент е съвкупност от всички хранителни вещества, необходими на организма да функционира. Там могат да бъдат открити при анализ само ? от калориите и абсолютно никакви токсини или канцерогени.
Е, не изглежда като сочна пържола или красиво оформено плато, но ако се произвежда, спасява от мъчителна смърт милиони гладуващи по света.

food matrix 300x124 Инженер реши проблема със световния глад!

Така се храниха и хората от “Матрицата”
На софтуерния инженер му трябва седмица да префасонира кухнята си в химическа лаборатория. Цял месец не консумира нищо освен коктейла и непрекъснатите му кръвни изследвания доказват, че изменения няма, а той се чувства все по-добре. „Питието” съдържа витамини, минерали, аминокиселини, въглехидрати и мазнини. (под формата на рибено масло и зехтин) антиоксиданти, пробиотици и ноотропи. Всичко е разтворено в подходящо количество вода, четем в 359.com.
Освен, че се чувства добре, Роб доволен, че пести време от пазаруване, плаща по-малко за сметки, не мие чини…. Единственият недостатък е, че коктейлът има годност – един ден и всяко утро започва с правене на нова кана.
Нововъведението е евтино, но безценно за хората в развиващите се държави. Нужна е съвсем малко инвестиране и ако се прави с местни продукти това ще спаси живота на милиони.

Написана: Надежда Димитрова
Източник: razkritia.com