Еленко Ангелов разкри едни от най-мръсните тайни на риалити форматите.
Той е един от хората, които са успели да устоят на изкушението да влязат в къщата на „ВИП Брадър”, въпреки високите суми, които се предлагат.
От думите му става ясно, че първоначално продуцентите те омагьосват с много сладки приказки, но по-късно те порязват тотално с оправданието, че такива са изискванията на медиите.
Ангелов споделя, че докато говорил с продуцентите се заливал от смях и през цялото време си мислил, че неговият приятел Силвестър Силвестъров му прави скрита камера.

Договорът, който подписват участниците в риалити формата е повече от 60 страници, написан е на два езика – български и английски. Ангелов споделя, че когато го показал на приятели юристи, те били категорични, че такива договори нямат дори и робите.

photo_verybig_52953В преобладаваща част от случаите тези договори те заробват за 10-15 години напред.
Участниците в риалити формата са задължени да ходят, когато и където им кажат, без да се поемат разходите им за това.
Еленко споделя, че в следобеда, в който е водил преговорите за евентуалното си участие, му е била предложена колосална сума. Той поискал парите да му бъдат платени предварително, но му било отказано с аргумента, че продуцентите дават мъжката си дума, че ще получи парите веднага след шоуто.

Той твърди, че голяма част от участниците в подобни риалити формати далеч не са получили това, което им е било обещано.
Всеки един от участниците в шоуто била унищожен. Ангелов недоумява как изобщо хората се навиват да подпишат подобни договори, при положение, че по този начин си поставят главата под гилотина.
ВИП-овете биват подмамени със солидни суми, но всъщност истината е, че се получава случката на Хитър Петър, който сложил моркова пред магарето. Често поради тази причина участниците в подобни риалитита биват наричани „временно имащи пари”.

Ангелов твърди, че на финала на въпросните договори пише, че дори и участникът да спечели голямата награда, то медията, продуцентската фирма, както и третата страна, на която имат право да прехвърлят правата в определен момент, могат да не му връчат наградата.
Най-скандална обаче е тази част, в която се посочва, че при евентуална смърт на участника в риалити формата, без оглед на условията, вината и отговорността са изцяло негови.
Макар да не се излъчват подобни кадри, в договорите изрично е упоменато, че участниците в риалитито могат да бъдат снимани дори и в банята.
Това се прави с цел след време, ако се наложи, да бъдат изкарани компромати срещу дадена личност.
Ангелов недоумява и как е възможно, хора, които твърдят, че плащат на държавата 100 хиляди лева данъци да влязат в подобен формат, пише Блиц.

източник: pravda.bg