Може да ни доведе до оглушаване.

Нов пролетен вирус върлува из страната.

Специалисти са категорични, че той е много опасен и може да предизвика сериозни проблеми със слуховия апарат, ако не му се обърне внимание навреме.
Той може да бъде разпознат доста трудно, тъй като започва като обикновена настинка – с хрема, леко парене, шум и разбира се дискомфорт.
Усложненията обаче са сериозни и в нередки случаи се стига до кървене.

Вестник „Телеграф” отбелязва, че се очаква бум и при чревните инфекции и това може да се превърне в сериозен проблем, тъй като немалка част от хората не търсят лекарска помощ, а прибягват до самолечение.
Този вирус може да остане и незабелязан, тъй като по принцип, когато се разболяваме усещаме, че ушите ни сърбят, заглъхнали са ни, а освен лекото парене имаме и шум.lekarka

Имайте обаче предвид, че точно тези на пръв поглед в рамките на нормалното симптоми, трябва да ви светнат червената лампичка, че нещо не е наред.
Точно ушите са сред едни от най-уязвимите части на нашето тяло. И те както малките съдове и артерии биват сериозно атакувани от всички вируси.
Все по-често се срещат пациенти, станали жертва на хеморагичен отит (остро възпаление на средното ухо, което предизвиква кръвоизливи и засяга слуховия нерв).

Вирусът няма определена рискова група – може да засегне от най-малките до най-възрастните.

Източник:razkritia.com