Внимавайте какво купувате, защото ви мамят!

Компотите стават на пелте, а ракията не ферментира. Това е резултат от вносната захар,в която според потребителите, в която има изкуствени подобрители и консерванти. Това обясняват потърпевши, които са използвали вносна захар.

Преди българските захаропроизводители са използвали за суровина захарното цвекло, а сега произвеждат захар от далеч по-малко сладката захарна меласа. Това заявяват производителите на насъщния и сладкарите в България.

Поводът спряния ни дял от Евросъюза, чиито член сме за добив на захарно цвекло. marketiЗаради това това трябва да внасяме захар от екваториалните страни, Карибите и държавите до Тихия океан. Така продукта хем става по-скъп, хем няма сладостта на родната захар, коментират специалистите. Близо 4 години вече нашите производители използват захар, произведена от меласа.

От Асоциацията на потребителите обещаха да извършат съответните изпитания и ако захарта не отговаря на определените норми да сигнализират висшестоящите органи за проблема. Те се базират на редица сигнали, получени както от домакини, така и от ракиджии, чийто продукт се е развалил, вследствие използването на некачествената захар.

От всичко, казано дотук, става ясно, че е наложително да бъдем много наблюдателни и да внимаваме за какво харчим левовете си в магазините. Ментета има навсякъде около нас, а консумацията им понякога може да бъде и опасна.

Източник:razkritia.com