Внимание! Появиха се фалшиви банкноти

Из търговските обекти са били изловени вече няколко пъти фалшиви банкноти от най-масово използваните купюри по 5 и по 10 лева. 

Сигналът за поредната надвиснала опасност над обикновения българин пристигна от Велико Търново.

От редакцията на в. Борба предупреждават всички хора да бъдат особено внимателни!5 i 10

Първоначално измамите са станали обществено достояние в старата столица, но без да знаят на много хора  са им били върнати такива фалшиви банкноти, докато са пазарували на пазара или в някой магазин. А после те са ги пренесли, без да подозират, извън Велико Търново – в Лясковец, в Елена, в Дебелец.

 

Няма гаранция, че тези банкноти вече не са отишли и в по-далечните градове, пренесени от студенти, които са се прибрали у дома за почивните дни или онези, които работят във Велико Търново.

През идващите два почивни дена времето ще бъде чудесно и много наши съграждани ще решат да се разходят до старата столица. Бъдете нащрек!

Ако изпитвате и най-малко съмнение, реагирайте. Вървете в полицията, защото само така може да се сложи край на поредната гадна измама!

В момента мошениците са се специализирали в отпечатване на по-малките купюри, за да не будят подозрение. Банкнотите се сканират, после се разпечатват на цветен принтер на специална хартия. Режат се с гилотина, разказват от в. Борба.

А на хората им остава да си скубят косите, когато ги измамят, защото и 10 лева не са малко пари днес!

Източник:chudesa.net