Вирусът е създаден така, че всяко кликане да се публикува на стената на наивния и да атакува приятелите му от листата.

Глупаво, но и много опасно е да се натискат странни връзки в социалните мрежи! Само по този начин десетки хиляди потребители на Фейсбук пропищяха за броени часове.

Такъв вирус попари над 40 хиляди потребители на социалната мрежа. Най-засегнати, и то за броени часове са оказаха от Израел. Първи го е пуснал е Бекир Йенгеч и се разпространява принудително. Администратори на социалната мрежа са изтрили профила на злосторника, но разпространението на опасния линк продължило.

Зловредният код се разпространява при всеки клик върху него. Автоматично той се споделя не само на Стената на наивника, но и отбелязва приятелите на мишената.virus
Лошото е, че който сгреши и натисне връзката, социалната мрежа го изхвърля. За да стане отново активен потребител, трябва да смени паролата си за достъп.В момента се проучва дали това е единствената щета, която вирусът причинява. Предполага се, че това е и метод за по-късна атака от хакери. Съветът на IT-специалисти е да се смени паролата и компютърът да се сканира за вируси.Важно е да не се отварят каквито и да е споделени линкове, дори да са ваши познати, където са отбелязани хора или хиперлинкът е с цифри вместо с име на домейн.От Израел твърдят, че атаката е умишлена срещу цялото население срещу страната. Случила се е след четири дни след като сайтовете на всички държавни институции пострадаха в навечерието на деня, почитащ жертвите от Холокоста.

Операцията се нарича „OpIsrael“, а нейни автори били активисти от Anonymous.
От:Надежда Димитрова                        Източник:razkritia.com