Според проф. Донка Байкова от Медицинския университет то не може да се преработи от организма, като има риск от туморни процеси.

Бялото сирене от мляко пак ще е от палмово масло. За това съобщиха производители, след като Върховният административен съд отмени наредбата за изискванията към млечните продукти.

Наредбата забраняваше в едно предприятие едновременно да се прави сирене от мляко и сирене с растителни мазнини. Сега това пак стана възможно и вече никой не може да каже какво точно има в сиренето.sirene

Освен това, названията „имитиращ продукт“ и „деликатес“ се заличават. Сиренето си е сирене. Само от списъка на съставките с дребен шрифт можем да разберем какво точно ядем.

„За да не изтича от калъпите, палмовото масло се втвърдява при висока температура и в присъствието на водород. Тогава ненаситените мастни киселини, които в това масло са 50%, се превръщат във форма, която организмът не може да преработи. Повишава се лошият холестерол, трайно се вдига кръвното и има висок риск за отключване на туморни процеси“, обясни за в-к „Преса“ проф. Донка Байкова от Медицинския университет.

Връща се анархията в сектора, категоричен беше собственикът на фирма в бранша Симеон Присадашки.

Изтояник:inews.bg