Новата джаджа струва 30 000 лева, джипът се пали за секунди с нея.

Автомобилните джамбази в големите градове в страната са се сдобили с нов, модернизиран начин за крадене на джипове, алармират от вестник “Монитор”. Въпросната джаджа е произведена в бившия Съветски съюз и има доста прост механизъм на действие – автоапашите разбиват колата и с помощта на тарикатската машинка “обучават” нов ключ, който без усилие да я запали.

Инвестицията в подобен сорт машинария е доста солидна – апашите трябва да се бръкнат с около 30 000 лева, за да се сдобият с нея. Джаджата обаче е създадена по такъв начин, че прави запалването на всеки един джип фасулска работа. Дори и най-стабилната марка немско возило не е в състояние да му се опре, стана ясно след като се разбра, че джип от въпросната марка е бил откраднат именно по новия метод в района на Банско.kradci

Полицията предупреждава собствениците на джипове да внимават особено много. Според полицаите това важи с огромна сила за живеещите в районите на София, Варна, Бургас и Банско. Според достоверни източници няколко групи автоджамбази, действащи именно в тези райони, вече са се сдобили с умната машинарийка.

Добрите новини са, че джаджата може единствено да запали колата, но не и да я отключи. За проникването в автомобила апашите продължават да разчитат на стари методи. Затова от полицията съветват собствениците на джипове да обезопасят автомобилите си с аларма, която да предотврати евентуално проникване.

Източник:razkritia.com