Последните проучвания върху медикаментите, които се предлагат в аптеките у нас, са показали меко казано стряскащи резултати

Опасни лекарства се продават в аптеките у нас. Последните проучвания върхумедикаментите, които се предлагат в аптеките у нас, са показали меко казано стряскащи резултати. Журналист от агенция „ПИК” са направили разследване по темата и са попаднали на ужасяващи факти.

Така например, всеки знае, че при главоболие най-елементарното и най-често вземаното лекарство е аналгина. lekarstwoНо в действителност този илач е напълно забранен в редица европейски страни, за разлика от България, тъй като той нарушава производството на кръвни телца в човешкия организъм. Оказва се, че у нас водещите компании за производство на лекарствени средства умишлено омаловажават опасните странични ефекти на медикаментите, за да печелят добре.

Подобно е и положението с бисептола и валидола. Например, валидолът притежава съдоразширяващ ефект и затова по-възрастните го пият ако страдат от сърдечни проблеми. Кардиолозите обаче заявяват, че освен сънливост тази таблетка няма да ви предпази от инфаркт, затова няма нужда да се дават грешни пари.

Голяма опасност представлява приемът на силните транквиланти, които водят до сънливост и възрастните хора буквално „омекват”, падат и си чупят крайници. Такива са дизолинът, супрастинът, диметролът. Тези медикаменти причиняват антихолинергично действие.

За по-възрастните хора са изключително опасни лекарствата като диазепам, нитразепан и елениум, които действат много дълго време – над 96 часа.

Медикаментите, които се използват при борба с безсънието и тревогата, също са опасни за здравето. Най-страшни последици имат нембутал и фенобарбитал, които причиняват стомашни проблеми у пациентите, които ги приемат.

Източник:chudesa.net