Крадците са страшно печени и истински професионалисти

Масови обири по чисто нова и доста успешна схема заляха цялата страна. Крадците са изпечени професионалисти и вършеят главно в моловете, където е претъпкано от скъпи маркови бутици. Това предупредиха от сектор “Улична престъпност” пред вестник “Телеграф”.

Въпросните обири на магазините в моловете не стават случайно, а по поръчка. Преди да нанесе удара, крадецът /който в повечето случаи е жена/, предварително знае в кой точно бутик да влезе и какво да изнесе оттам. За целта те дори си носят списък с желаните от “клиента” дрехи.obir

Дами, любителки на модата, наемат сръчните крадли и им поръчват с какво точно да ги снабдят от мола. А при доставката плащат на “куриера” половината от реалната цена на стоката.

Разбира се, с тези задачи се захващали само обиграни крадли, с богато криминално минало, които знаели точно как и кога да пипат.

Те вършели услуги предимно на свои лични познати, с гарантирани средства, които нямало да ги издадат на полицията. В повечето случаи дори двете жени ходели заедно да вършат работата.

Докато едната умело залисвала продавачките, другата овършавала набелязаните стоки и излизала от магазина ни лук яла, ни лук мирисала.

Крадците не можели да се познаят и по поведението им, тъй като се държали съвсем естествено – не бързали да излязат от бутиците и дори често пъти се мотали или въртели сладки приказки със самата охрана.

Източник:razkritia.com