От следващата година хората, които получават минималната заплата, ще декларират своят данък общ доход и той ще им бъде връщан в края на годината

Поредната финансова новост разбуни духовете в България. От следващата година хората, които получават минималната заплата, ще декларират своят данък общ доход и той ще им бъде връщан в края на годината. Това заяви за Нова ТВ Йордан Цонев, депутат от ДПС, цитиран от БЛИЦ.

par

Това данъчно облекчение ще засегне най-бедните работещи хора, които са между 250 и 400 хил. души. Така, в края на календарната година, след като са били декларирани доходите им, те ще получат 350 лева. Това предложение е било направено от експертите на КНСБ и е било прието от финансовите експерти.

Йордан Цонев каза още, че правителството е постигнало споразумение с всички браншови организации, които са протестирали. Към момента, каза депутатът от ДПС, са осигурени парите за лекари, животновъди, зърнопроизводители. Уважено е и искането на стоматолозите у нас, които поискаха още 10 млн. лева, за да се увеличи частта, плащана от НЗОК.

Още 29 млн. лева са отпуснати за ваксини, които няма да бъдат взети от бюджета на НЗОК, а директно ще бъдат дадени от правителството под формата на субсидии към Министерството на здравеопазването.

Източник:chudesa.net