Полицията в Пловдив е по следите на банда, която причаква деца и ги обира покрай училищата посред бял ден. Поредният нагъл удар е от вторник, съобщават от пресцентъра на областната дирекция на МВР. Три момчета ограбили ученик в Пловдив, инцидентът е станал в 13 часа на бул.“Цариградско шосе“.

patrul

Те заплашили с нож 17-годишен ученик и му отнели мобилния телефон, портфейл с 5 лева и ученическа лична карта. Във Второ РУП вчера се оплакало друго 17-годишно момче, че същия ден в 13.30 часа в кв.“Христо Смирненски“ в Пловдив на спирка до училище е бил нападнат от непознат, който му издърпал портмонето с 25 лева и лична карта, съобщава “Марица”.

Миналия петък също е имало пладнешки обир в района на училище „Душо Хаджидеков“. На спирка до кръговото на ул. „Богомил“ е бил обран 7-класник. Детето седяло на пейката, когато брадясал мъж се доближил и „арабийската“ му поискал някой лев да се прибере до село. Момчето отказало, а онзи го заплашил, че ще го нарита. Уплашеният ученик му дал джобните си 4 лева.

Източник: Blitz.bg