Около 200 джебчии вършеят вече по родното Черноморие, сочат анализи на МВР. Мъжете крият плячката в гащите до мъжкото си достойнство. Жените пък тъпчат откраднатото в сутиените.Половината от джебчиите са от вътрешността на страната и откарвали по морето от ранна пролет до първия сняг.  Другите били от Румъния, Алжир, Косово и Македония. Именно чужденците били най-неуловими за полицията, тъй като идвали, правели няколко големи удара и изчезвали към Италия, Австрия и Германия, пише „Телеграф“.

Преди това обаче не пропускали да претарашат Пловдив и София. Бг ромките пък се местели всеки ден в различен град – ако днес са в Бургас, утре задължително джобели на Слънчев бряг или Несебър.
plajТе прилагали три схеми за разсейване на клиенти – при първата предлагали на жертвите бърз секс на плажа. Загорели англичани олеквали с портфейли и ценности точно когато се наслаждавали от докосването на партньорката.

После на мургавелката й прилошавало и изчезвала.
Друга схема на обирджиите била причакването на майки с деца по паркове и алеи и дърпането на чантите им, метнати на дръжките на количките.

Полицаите от Бургас споделят и за друга схема – в моловете крадците свивали чантите на продавачките изпод щандовете в моловете, докато те показвали на клиенти артикулите. Телефони, фотоапарати и таблети били най-честата плячка за крадците, тъй като чужденчците били предупредени да не носят големи суми пари кеш. МВР предупреждава и за обири на плажа, които отново се вързаждат.

Източник:blitz.bg