Sofiiska-voda-1

Мошениците се представяли за служители на компания „Софийска вода” и събирали пари в брой за пломбиране на водомери

Нова схема за измами се прилага в столицата. Мними служители на „Софийска вода” се появяват в домовете на софиянци и събират пари за извършване на пломбиране на водомери, като срещу сумите не издават платежен документ. Това съобщение беше направено от пресцентъра на дружеството след като множество сигнали бяха подадени през седмицата за подобни измами, алармира novini.bg.

Мошениците носели характерното облекло на служителите със съответните отличителни знаци на „Софийска вода”. Те

искали да проверят дали водомерите на хората подлежат на пломбиране, като по тази схема принуждавали абонатите да заплащат в брой поставянето на новите пломби. От компанията заявиха, че предлаганите услуги като монтаж, тестване и пломбиране на водомерите се предлагат само след като има предварително заявено желание от страна на клиентите или при установена нередност от инкасаторите.

От дружеството съобщиха още, че всеки служител на „Софийска вода” АД е длъжен да се легитимира със служебна карта. В нея са вписани име и фамилия на служителя, неговата длъжност и задължително има снимка. Също така на картата има телефонен номер, на който клиентите могат да се обадят и да проверят самоличността на служителя. Ако служителят откаже да се легитимира, можете спокойно да се обадите в полицията и да поискате оттам съдействие за разкриването на новата схема за измами.

източник:  chudesa.net