Работата по случая продължава!

Антимафиотите уловиха нов метод за източване на банкови сметки.

Днес Варненският окръжен съд е постановил задържане под стража за двама мъже от грузински произход, уличени в източването на банкови сметки. Те са действали по нова схема, а не по добре познатите до момента методи.
В хода на разследването станало ясно, че в новия метод била включена и цяла система от поръчители, посредством които придобивали необходимата информация.

Блиц отбелязва, че схемата за източване на банкови сметки действала по толкоз иновативен метод, че съдията забранил категорично на прокурора по делото да дава гласност по него.

karti

 

На този етап задържаните Вадим Шеен и Сергей Шарашенидзе остават в ареста.
Срещу тях е било повдигнато обвинение по източване на банкови сметки на територията на цялата страна.

Преди време те бяха задържани в хотелски комплекс на територията на Златни пясъци.
Спецченгетата открили в хотелските им стаи 19 пластики с компютърни конфигурации, както и забранени наркотични вещества.
Шарашенидзе разкрил пред разследващите органи цялата престъпна схема, благодарение на която точили пари от банковите сметки.

По-късно станало ясно, че участие в престъпната схема е взел и Тодор Димитров. Той обаче бил освободен под гаранция от 500 лева, при все няколкото предходни присъди, които са му били издадени на територията на страната, пише варненският сайт „Петел”.

Източник:razkritia.com