Нова финансова пирамида оплита в мрежата си пловдивчани, съобщава ТВ7. Както обичайно обещанията са свързани с бърза печалба. Оказва се, че фирмата Save Company International, съкратено SCI повтаря първите три букви на непризната у нас секта на сциентолозите. Тя стана известна и заради принадлежността на холивудската звезда Том Круз към нея.

Хора посещавали „образователните“ им семинари сигнализират, че компанията SCI бързо набира свои последователи с обещания за големи печалби и отстъпки. sciНа принципа на мултилевъл маркетинга създателите на SCI обещават печалби срещу пазаруване със специални карти за отстъпка, които струват 50 лв. Всеки притежател на карта може да набира още последователи и печели от това, че те пазаруват. Най-добре са тези на върха на пирамидата. Срещу солидно инвестиране всеки може да стане „бизнес партньор“ и да „управлява“ група от хора.

Запознати твърдят, че шеф на фирмата в Пловдив е Светослав Петров, който е и глава на местна религиозна общност. В интернет за седалище е посочен адресът на Православен християнски център. Той се намира на ул. „Тракия“ 57. Оказва се, че всеки посетител там се снима от монтираната на дървото камера, но никой не знае какво се случва вътре.

Източник:24chasa.bg