Нова дрога,  която е маскирана като плодов чай, се пласира в  училищата. Тя е в пакетчета, които досущ приличат на разтворим чай и се използва по същия начин. Препаратът е синтетичен и води до халюцинации. Тези дни 15-годишно дете бе намерено в Разград в двора на общежитието в абсолютно безпомощно състояние. То изпило две пакетчета, мислейки си, чо това наистина е чай. За сметка на това другите не са толкова отнесени и ползват “чайчето” по предназначение.

Примесено с алхохол, то дава неподозирани сили, енергия, употребилият го изпада в еуфория, смята, че е велик, може да танцува до зори, да купонясва 24 часа без да спре. След това настъпва срив, но той не заспива, а тялото му иска още “гориво”.  Използващите деликатесния “чай” можели да не спят по три денонощия и да са пълни с енергия.`aj

Лекари обаче предупредиха, че пулсът с усилва, сърцето се натоварва, мозъкът прегрява и организмът постепенно се изхабява. Прекомерната употреба на синтетична дрога прави младежите след време унесени, намалява се способността им да помнят, получават се проблеми с кръвното налягане и организмът чувства обща слабост, която отключва различни заболявания.

Освен като чай, дрогата вече се маскира като соли за баня, хранителни добавки за тонус и дори като витамини! Продавачите нямат нужда от пласьори, защото продават стоката си в интернет, а тя пък още не е влязла в забранителния списък и никой не може да ги накаже. Синтетичните наркотици се извличат и в домашни лаборатории от обикновени лекарства за различни заболявания. В момента пък са модерни сини и червени “витаминчета”, които уж подобрявали настроението, но всъщност са синтетична дрога, която води до силно пристрастяване, а злоупотребата с нея до смърт.

Източник:skandalno.net