Смъртоносен вирус, който вилнее в Азия, за първи път беше пренесен във Франция. Заболяването, което наподобява атипичната пневмония, вече е засегнало двама души само за няколко дни, пише „Новинар“.

Опасният коронавирус бил пренесен във Франция от мъж, който бил в Обединените арабски емирства на почивка. Няколко дни след връщането си в родината той се почувствал зле и бил приет в болница във Валенсиен, където бил настанен в една стая с друг болен.

virys

 

Състоянието на туриста започнало да се влошава и бил преместен в карантинно отделение. Междувременно другият пациент в същата стая също бил покосен от вируса.

Самият вирус беше открит за първи път миналата година в Близкия изток, като оттогава 30 души, предимно в Обединените арабски емирства, Йордания и Катар, са се заразили. От тях 18 са починали. Отделни случаи са били регистрирани и в Германия и Великобритания.Не е ясно как и къде точно мъжът, донесъл вируса във Франция, се е заразил. Според Световната здравна организация при дадени обстоятелства заразата се предава от човек на човек. При какви точно обаче все още не е установено.

Заради заразата здравните власти във Франция усилено издирват хората, които са били в контакт със заразения мъж. Близо 40 души са били изследвани за вируса, като до момента са излезли резултатите на 19 от тях – всички отрицателни. Семействата на болните са здрави, но въпреки това някои от членовете им се намират под карантина.

Източник:snews.bg