Най-голямата социална мрежа в света – Facebook, въведе нова политика при използването на личните данни на потребителите си

Facebook въвежда нови промени за личните данни на потребителите си. Най-голямата социална мрежа в света – Facebook, въведе нова политика при използването на личните данни на потребителите си, разкри изданието „Вашингтон поуст”, цитиран от БЛИЦ.

Тези промени са били обмислени още през месец август 2013 г., но е било необходимо те да бъдат одобрени от Федералната комисия по търговия. Малко след като станаха публично достояние обаче, тези изменения предизвикаха истински фурор от критики сред потребителите.face

В крайна сметка, вариантът, на който компанията се е спряла, не изключва условието потребители, които са на възраст между 13 и 18 години да декларират, че поне един от родителите им е съгласен с условията на ползване на Facebook.

Съгласно последните приети промени, Facebook ще има правото да ползва всички лични данни на своите потребители, включително и фотографиите на ползващите социалната мрежа и техните публикации.

Срещу това нерегламентирано навлизане в личното пространство на потребителите надигнаха глас няколко организации, които въстанаха срещу нарушаване на нормативите за защита на личните данни на хората.

По думите на Ед Марки, американски сенатор, Facebook умишлено притиска младите хора и тийнейджърите да постват много лична информация. Затова той внесе проект за закон, който ще наложи вето върху събирането на данни за деца между 13 и 15-годишна възраст.

Източник:chudesa.net