Оголеният откъм програма съботно-неделен блок на Нова тв предизвика истинска война между Нико Тупарев и Маги Халваджиян. Гладът за продукции е огромен, а главните продуценти на телевизията се надпреварват да предлагат предавания. Новият силен човек в Нова тв обаче – Ивайло Вандов си играе с тях на котка и мишка и отказва да вземе крайно решение.

Иво Вандов е отговорник за собствените продукции на Нова тв от близо 6 години. Името му се свързва с предавания като “Страх”, “Аз обичам България” и сериалът “Забранена любов”. Собствениците на Нова тв – MTG, изпълнителният директор Дидие Щосел и членът на борда на директорите Силва Зурлева му имали пълно доверие да избере най-печелившите според него проекти на външните продуценти. magi i djudi

Ако няма задкулисни игри и Вандов действа по съвест, то печеливши от отиването на Иван и Андрей в ТВ7 би трябвало да са братя Халваджиян, твърдят източници на “ШОУ” от Нова тв. Според тях Маги изпипва до последния детайл всеки свой продукт и когато предаванията му стартират, нямат нужда от доизкусуряване. В същото време Нико Тупарев дори не разполага със собствен екип за големи продукции. Вече му е възложено да прави “Денсинг страс” и не разполага с ресурс да отговори подобаващо на конкуренцията. От Нова разкриха, че за суперпродукцията на Нико “Биг брадър” той е взел екип от Халваджиян назаем, за да може да реагира след напускането на Ники Николов и редакторите си.

В същото време клюкари от телевизията твърдят, че Вандов имал ахилесова пета, която го правела изключително уязвим откъм професионализъм. Той си падал по разкрепостените семейни жени, които работят в екипа му. Понякога дотолкова сериозно приемал авантюрите си с тях, че бил готов да подлее вода на всички служители, които евентуално можели да конкурират сексуалните му партньорки.

“Неговата дарба като продуцент е именно интригантството, клюките, мръсотиите. В това се състои и организаторският му талант. На това се дължат и все по-добрите позиции в Нова тв на Жоро Игнатов, репортерът, но и главен организатор на “Съдебен спор”, твърдят още служители на телевизията.
В същото време

войната bTV – Нова продължава с пълна сила

Бесовете между двете телевизии се разгоряха и покрай новото предаване на Слави Трифонов “Младост 5”. Токшоуто без сценарий, в което главни действащи лица са Иво Сиромахов и Краси Радков и което се очаква да стартира “скоро”, всъщност е предлагано на Нова тв от компанията на Тупарев “Олд скуул” още миналата година. Как идеята е стигнала до Сиромахов все още е загадка, но той е известен с това, че може да открадне всичко.

Отново се разгоря и войната Слави и bTV срещу братя Халваджиян, след като от телевизията с апломб обявиха, че Трифонов е осъдил “Господари на ефира” на втора инстанция.

От предаването реагираха веднага. “От bTV премълчаха, че съдът и на втора инстанция реално потвърди решението на първата, че “Господари на ефира” може да показва откъси от “Шоуто на Слави”, без да иска специално разрешение за това. Единственото изискване е освен името на предаването и телевизията, да бъде изписано и името на продуцента “Седем-осми”. Това е единственото нарушение, отбелязано от Апелативния съд”, заявиха в ефир Геро и Румен Угрински в понеделник вечер.

Запознати със съдебните дела пък разкриха пред “ШОУ”, че Слави всъщност се опитва да накара братя Халваджиян да му плащат за всеки кадър, който излъчват в предаването си за гафове. Това обаче няма как да се случи и реалният губещ от делата всъщност е Дългия, въпреки че предстои те да се гледат и на трета инстанция.

Ако обаче от Нова тв не вземат бързо мерки, за да компенсират изпадането на “Станция Нова” и предаванията на Карбовски от съботно-неделния си блок, то доскоро втората най-гледана телевизия ще изпадне в позицията на трета- сочат цифрите от последните изследвания

Рейтингите след трансферите показват сериозно изравняване на силите. „Нека говорят с Росен Петров” по bTV, което традиционно се излъчва от 16.00 до 19.00 часа по bTV, e гледано от близо 640 000 зрители (рейтинг 9% и дял 27% за цялата тв аудитория). По същото време удълженото предаване „Всяка неделя”, излъчено също от 16.00 до 19.00 часа по Нова тв, е привлякло 354 000 (рейтинг 5% и дял 15%). Новите програми „Предаването на Карбовски” и „Фронт” по ТВ7, също позиционирани в слота на „Нека говорят…”, са гледали средно 250 000 зрители (рейтинг 3,6% и дял 10,7%,).

В часовия пояс от 16 до 19 ч в главната за рекламодателите таргет група 18-49, bTV отчита пазарен дял 23 %, Нова тв – 11.42% дял, а ТВ7 – 10.47%.

Единственият губещ

от преминаването си от един национален ефир в друг е Мартин Карбовски. И ако не беше професор Юлиан Вучков, то едва ли щеше да има и половината от тази си гледаемост. Бившите му продуценти вече сериозно се ядосаха, след като видяха декорите в студиото му. Режисьорът Николай Русакиев от „Телеман“, която стоеше зад водещия в Нова тв, събира във вторник адвокати, за да решат как ще защитят правата си. Причината е, че името на новото му предаване „Фронт“ е част от тяхната запазена марка „Отечествен фронт“, а неговата визия копирала досущ старото предаване.

От:Надежда НЕНОВА

Източник:blitz.bg