Когато става въпрос за общи здравословни проблеми, повече от кашлица и грип, загубата на тегло изглежда тревожи най-много хората от средната възраст. И това е причината, здравните експерти и специалистите по хранене да продължават да въвеждат нови начини за преодоляване на препятствието. Последното допълнение към списъка е комбинацията от извара и лимон.

Помага за сваляне на килограми

Поддържайки на тенденция за отслабване, изварата и лимона се превърнаха в най-новата прищявка, която твърди, че тази комбинация е суперхрана. Докато някои експерти го наричат ​​интелигентен начин да отслабнете, има критици, които го наричат ​​дявол, причиняващ опасности за здравето.

Какво се случва?

Според Международния вестник за затлъстяване, добавянето на извара към дневната диета помага лесно да се загуби допълнително мазнина. Също така, лимонът и цитрусът имат силно детоксикиращо въздействие върху тялото. И двата продукта помагат да се унищожат токсините на тялото. Те са кисели по природа и оказват алкален ефект и подпомагат поддържането на вътрешно здравословно състояние на леко алкална среда. Лимонът също е богат източник на витамин С, мощен антиоксидант, който предпазва клетъчните мембрани, подхранва кожата и помага при лекуване на рани.

Умереността е ключът

Според експерти комбинацията е добра за тялото, но умереността е ключът. От другата страна на спектъра се казва, че прекомерната консумация на мляко и съдържанието на калций води до сериозно заболяване, наречено Млечно-Алкален Синдром. Медицински е доказано, че това се случва поради увеличен прием на млечни продукти и неизчислено калциево добавяне.

Какво е точното количество, за да се консумира?

Препоръчва се дневният прием на калций да се поддържа до 3 порции мляко / кисело мляко на ден. И всякакъв вид калциеви добавки не трябва да се прави без консултация с лекаря.

В случай, че сте решени да отслабнете, уверете се, че сте изрязали калориите и в същото време балансирайте приема на витамини и минерали, за да поддържате метаболитните процеси на тялото в норма.