КНСБ публикува свои искания към правителството на Пламен Орешарски в 38 точмки, в които настоява за драстична промяна в икономическата политика на страната и конкретни мерки за увеличаване на приходите на хората.От документа става ясно още, че според КНСБ трябва да се прекрати порочната практика на тенденциозно поддържане на ниска цена на труда, с оглед постигането на по-добра „разходна конкурентоспособност” на българската икономика.

Сред основните искания са тези за ръст на заплатите в бюджетната сфера. Синдикалистите настояват заплащането на учителите да нарасне с 14”, на заетите в Спешна помощ, социалните служби и културата – с 20%. Новите пари да се изплащат от 1 януари 2014 година, се казва още в обръщението.knsb

Настоява се още за оздравяване на държавните компании, особено много на тези в енергетиката, сред които най-зле е националната електрическа компания, както и на “Български пощи”. Категорично се настоява и за предоговаряне на цените на изкупувания от двата американски ТЕЦ-а в “Марица-Изток”.

Рестриктивната политика не може да бъде повече инструмент за лечение на икономиката в условията на тежка и продължителна криза, смятат от КНСБ. Затова те искат необлагаем минимум при доходите на физическите лица и въвеждане на семейното подоходно облагане.
Вижте всичките искания на синдиката към правителството.

Източник:blitz.bg