Здравната министърка се присети за поетия ангажимент и реши, че не са я разбрали преди месец

Здравният министър Таня Андреева поряза надеждите на отчаяните пушачи, че ще тровят останалите в кръчмите.

Докторката се движи съвсем по политиката на кабинета „Орешарски”: Катарзис, гаф и извинение! Едно от първите неща, които обеща правителството е, че наред със социалните мерки ще махне и ветото над пушенето на обществени места. Месец и половина по-късно обаче министър Андреева се отметна!

Госпожата не само не обещала либерализиране на пълната забрана, но и тропна с юмрук по масата – глобите за нарушаване на забраната ще бъдат увеличени.tanq

Макар Андреева, докато приемаше властта от проф. Николай Петров заяви: ”Вероятно ще вървим към либерализиране на забраната за пушене на обществени места”, днес твърди, че думите и не били възприети правилно.Тя дълбоко вярвала, че ветото за пушене трябва да остане. Закон не само бил приет трудно, но днес и пушачи и непушачи се радвали, когато влизат в незадимени заведения. Да правят крачка назад, когато са постигнали нещо, било недопустимо.

Андреева се вдъхновила страшно от идеята за по-високи глоби. Събрали много средства така, но проблемът е, че някои заведения имали възможности и плащането на малки суми не ги притеснявало и нарушавали забраната. Сега смятала, че трябва да има и по-сериозни санкции – да затварят заведения, ако са документално установени двукратно или трикратно нарушение.

Източник:razkritia.com