Мъж намери боклук в хляб, малко преди да нахрани малкото си внуче, съобщи Би Ти Ви.

Продуктът е закупен от голяма верига супермаркети в столицата.

Марин Бонев купува нарязан и пакетиран хляб на една и съща марка от години. Харесва го и казва, че не сменя марката с друга. Мъжът решава да извади хляба, за да даде на внучето си, но вътре намира неприятна изненада: „Отварям го, сутринта изядох крайната филийка. За обяд почвам да го вадя и съпругата вика: „ Я виж мухлясал“, викам – добре де, погледнах и се оказа, че не е мухъл, ами има боклук“, показва Бонев.

Марин се притеснил, че може да е изял нещо отровно.hlqb4e

От фирмата производител отказаха коментар по телевизията по случилото се. Хлябът с „изненадата“ бе занесен в Агенция за безопасност на храните.

„В никакъв случай не е допустимо в хляба да има други странични физични замърсители. Не бива да се притеснява, защото, ако в случая е попаднало някакво насекомо или части от насекомо, не можем да кажем с точност какво е това. Хлябът, при неговото приготвяне и изпичане, преминава при много висока температура, за много дълго време, така че каквито и микроорганизми да има и каквито и да е опасности от микробиологична гледна точка да има, те са унищожени“, уверява инж. Атанас Дробенов.

От агенция обещаха да извършат проверка по случая.

Източник:24chasa.bg