Жертвата е в кома, в много тежко състояние

Жестоко меле разтърси столицата буквално преди минути. Петима мъже са пребили зверски мургав мъж, тъй като го помислили за имигрант. Мелето се е разиграло около 20.15 тази вечер на пресечката на улиците “Самуил” и “Пиротска”. Жертвата е излизал от намиращия се наблизо хостел, когато е бил нападнат от мъжете, които, по думите на очевидци, са били доста здравички.maj

Докато се намесят органите на реда, побойниците буквално смлели от бой нещастника. При пристигането на полицията и опита им да озаптят агресивните мъже, те се разкрещели срещу униформените, че не се държат като българи. Страстите се успокоили едва когато от хостела се появила жена, която защитила жертвата на побоя, обяснявайки, че двамата живеят заедно и той не е имигрант.

Двама от побойниците са задържани и откарани в намиращото се наблизо РПУ. Жертвата им обаче е в ужасно състояние. Свидетели разказват, че лицето му буквално било станало на пихтия от зверските удари на биячите. Името на пребития е Метин. Макар да е с турски произход, той е български гражданин, научиха от БЛИЦ. Мъжът се намира във ВМА, с тежка черепно-мозъчна травма. Лекарите обясниха, че състоянието му е много тежко и той е в кома.

Източник:razkritia.com