Всички членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) са подали оставка през миналата седмица.

Членовете и председателя на енергийния регулатор обаче ще продължат да изпълняват задълженията си до назначаването на нови, обясниха от пресцентъра на ДКЕВР.

Припомняме, че в края на януари премиерът в оставка Бойко Борисов поиска председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев да сдаде поста. Катопричина от пресслужбата на Министерския съвет тогава посочиха забавянето на наредби, необходими за въвеждането на третия пакет за либерализация на енергийния пазар, заради което от Европейската комисия ни заплашиха със съд.dekwr

По-късно Националната агенция за приходите (НАП) съобщи, че започва проверка на доходите на бившия председател на енергийния регулатор. Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу Семерджиев за престъпление по служба. Проверява го и Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси по същия случай, по който работи и обвинението – издадения лиценз на „Проенерджи трейд“ ООД.

В средата на този месец министрите назначиха за председател на енергийния регулатор Юлиана Иванова, която обаче сама реши да си подаде оставката дни по-късно заради скандал с незаконна продажба на цигари през нейния онлайн магазин.

Източник:dnes.bg