Точно под територията на Сирия и Ирак лежи несметно богатство

Приказките на САЩ, че искат да започнат война в Сирия, за да освободят местното население от бунтовниците, като цяло изобщо не изглеждат достоверни на по-голямата част от интернет потребителите. Барак Обама и компания за пореден път бяха заподозрени, че имат финансови интереси, да сложат ръка на територията на страната, както това се случи с Ирак. Вече има и категорични доказателства за тези мераци на американците.

livan

Оказва се, че под територията на държавите Сирия, Ирак и Ливан се крие несметно богатство. Точно там се намират находищата Левиатан и Тамар, които са само част от огромна система залежи на природен газ и нефт. В цифри, специалистите изчисляват около 3,5 трилиона кубични метра газ и поне 1,7 милиарда барела нефт.

За всички тези находища могат да претендират следните държави – Сирия, Ливан, Кипър, Ирак, а е напълно възможно да бъдат открити още залежи и в басейна на Егейско море край гръцкото крайбрежие. Малка справка какво се случва с всички тези държави в момента: американците вече навлязоха в Ирак и завзеха властта там, Гърция и Кипър бяха доведени до банкрут и притиснати до стената без да имат възможност да налагат или оспорват условия.

САЩ търсят повод да навлязат в Сирия, а в Ливан местната шиитска военна партия Хизбула е обвинявана за абсолютно всеки терористичен акт, където и да се случи по света. И съвсем скоро ще бъде обявена за терористична организация.

Източник:razkritia.com