Непознатите връхлетели с пистолети в аудиторията при протестиращите студенти

Истински екшън се разигра малко по-рано днес в една от залите на Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”. Непознати мъже са нахлули в 321 аудитория, която била окупирана от протестиращи студенти и започнали да ги заплашват със сериозна саморазправа. “Ще ви натрошим, ще хвърчи кръв”, беснеели непознатите срещу втрещените студенти.

Един от агресорите дори е носел пистолет в себе си и според думите на очевидец, държал ръката си върху него, готов всеки момент да го използва. Чули шумотевицата, на помощ на колегите си се притекли други студенти от висшето училище, намиращи се в съседни аудитории. suЕдинствено намесата им и вдигналия се шум предотвратили случването на по-тежък инцидент. Нападателите предпочели да се изнесат от сградата на университета като заплашили, че ще се върнат пак.

А причина за атаката им, както можете да се досетите, е протестът на младите хора, които решиха да подкрепят колегите си от София и да изкажат недоволството си срещу кабинета, оглавяван от Пламен Орешарски.

Лично организаторът на окупацията на 321 аудитория Светлин Тачев сподели във Фейсбук, че той и колегите му са станали жертва на агресия. Въпреки всичко обаче Тачев е категоричен, че той и останалите студенти няма да се откажат и окупацията на залата няма да падне.

Източник:razkritia.com