usa-3

Арктически студ вледени САЩ с рекордните минус 40 по Целзий

Дори в северните щати Дакота и Илинойс не са отбелязвани подобни студове през последните 70 години. В Ню Хемпшир обявиха за затваряне на популярни ски курорти, защото е още по-студено: минус 44 градуса по Целзий. Синоптиците вещаят ситуацията да се влоши още повече, поради задаващата се нова, още по-студена вълна. В следващите дни се очаква арктическият студ да стане още по-жесток и да обхване още райони на САЩ.

Зимата решително влезе във владение и в Ню Йорк, където по Коледа гражданите безгрижно се разхождаха по къси гащи. Термометрите там паднаха до минус 15 градуса, но за привикналите топлите зими нюйоркчани това е шок, въпреки, че някои от тях помнят и по-студени дни. Новата зимна атракция в „Голямата ябълка“ станаха градските фонтани – обрасли с ледени висулки, но въпреки това, все още функциониращи.

В Чикаго студът изправи пред неочаквано предизвикателство пожарната, която трябваше да гаси една и съща сграда няколко пъти, пише БЛИЦ.

Още докато обливаха с вода пожара в изоставен склад, фасадата на цялата сграда се вледени и постройката се превърна отвътре и отвън в приказния дворец на Ледената Кралица.

usa-3 usa-4 САЩ се вледениНаред с проблемите поради апокалиптичните студове и транспортния хаос поради дебелата снежна покривка, сезонът предложи неочаквани забавления за малки и големи.

Студът в САЩ позволи на децата за пръв път да видят с очите си как сапунените балончета се вледеняват, а по-възрастните проявиха веднага своята креативност: кога друг път ще заковеш пирон с банан?!

източник: chudesa.net