След смъртта на младата майка, възрастен мъж почина след падане от покрив

Вихреният вятър в Габрово взе втора жертва.

Възрастен мъж почина заради урагана снощи. Близо 70-годишният човек е е паднал от покрива на дома си. Старецът може би е искал да установи и поправи щетите, но е бил повлечен от силния вятър, паднал и починал, съобщи пред Нова телевизия комисар Георги Русинов – началник на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

В Габрово положението беше критично, заради отчетената скорост на вятъра – над 120 километра в час. Млада жена загина и бяха причинени безброй материални щети.
uraganПървата жертва на силния вятър е 34-годишната Боряна Бенева. Тя остави деветгодишното си момиченце без майка, защото беше ударена от части на строително скеле, които са се разхвърчели заради ураганния вятър.

Бедственото положение на територията не е отменено на територията на Габрово, Трявна и Дряново, макар положението да се нормализира.

Двадесет и седем населени места на територията на най-засегнатата община – Габрово, хижите на Узана и връх Шипка и пречиствателната станция са без електричество.

„Хлебозавод” Габрово не е спрял да работи и е изпълнил всички заявки. От „Благоустрояване” ЕООД пет камиона с работници са изпратени да почистят .

В Пожарна безопасност и защита на населението са приети само два сигнала за проблем, но никой не е свързан с бедстващи хора. Екип отстранява със специализирана техника огромен бор, паднал в района на ж.п. гарата.

Източник:lubopitno.org