Дъжд и студ, вместо дългоочакваното затопляне.

Ако сте от хората, които очакват следващия месец да ни зарадва с топло време, то със сигурност ще останете разочаровани.

Оказва се, че април ни готви доста неприятна изненада – минималните температури ще достигнат стойности между минус 5 и 0 градуса.
На по-топло време ще имаме възможността да се порадваме само в началото на месеца, но като цяло синоптиците предупреждават, че тази година температурите през април ще бъдат по-ниски от нормата.bulgariq

все пак се очертават няколко дни, през които живакът на термометрите ще ни напомни за идващото лято, достигайки стойности между 21 и 26 градуса.
Като цяло, месецът се очертава доста дъждовен.
Средната месечна температура над преобладаващата част от страната ще е около 11 и 16 градуса, по високите полета – между минус 5 и 3градуса, а по Черноморието – между 9 и 11 градуса.

За съжаление прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към българската академия на науките предвижда средната месечна сума на валежите през следващия месец да е над нормата, отбелязва информационна агенция „Фокус”.
В равнините валежите през месеца ще са между 40 и 60 литра на квадратен метър, а в планините – между 60 и 100 литра на квадратен метър.

През втората половина на второто десетдневие се очакват и по-масови слани.

Източник:razkritia.com