Image_2246869_126

Лондон отведе борбата с вредители на съвсем ново ниво, съобщи „Ню Йорк Дейли Нюз“.

Компания, специализирала в борбата с вредителите в селското стопанство, сервира за ден захаросани скакалци, щурци и скорпиони, хамбургер, гарниран с червеи и осолени мравки. Сергията в британската столица бе отворена за почерпка на минувачите по случай 85-ата годишнина от създаването на фирмата.

Стан Найт, 9-годишен, изял десет червея, приготвени на барбекю, които по-късно обаче повърнал. „Не знам, харесаха ми. Бяха много добри. Мисля че повърнах, защото изядох прекалено много наведнъж“, разказва Стан. „Иначе имат вкус на обикновена храна.“

Въпреки че ядивните насекоми може да не се харесват от всеки, според организацията „Храни и земеделие“ към ООН те са хранителен източник, богати на протеини, цинк, желязо и калций, а и имат ниско съдържание на мазнини.

Гълъбите също са смятани за деликатес в някои части на света. „Не виждам защо някой не би ги опитал. Мисля, че човек би се отказал повече заради самата идея да изяде гълъб, отколкото заради самия им вкус“, казва 40-годишният лондончанин Тим Гест.

Хамбургерът, направен от месо от гълъб и гарниран с ларви, е богат източник на протеини, цинк, калций и желязо.

източник: 24chasa.bg