Парламентът да продължи да работи, но правителството на Пламен Орешарски да играе ролята на служебно, без партийни квоти и назначения, предложи депутатът от “Коалиция за България” Георги Кадиев пред БНР.

Според Кадиев Пламен Орешарски трябва да влезе в ролята на експертен премиер и да се откаже от тези министри, които са политически назначения, същият трябва да бъде подходът и с областните управители. Той предлага и избори „2 в 1“ през май догодина – парламентарни и за евродепутати, а дотогава да се преговаря с протестиращите какво трябва да се свърши.

Всякакъв намек за квотност убива правителството в зародиш, смята той. Според Кадиев няма никакъв начин да се издържи пълен мандат 4 години. По думите му за тежките задачи, които има да решава правителството, му трябва силна обществена подкрепа, каквато в момента няма.kadie

Липсва и стабилен кворум, за да може да работи парламентът нормално. На път сме да създадем политическа криза и още повече да задълбочим икономическата криза, заяви депутатът.

По думите му ключът на стабилния парламент не е „Атака“, а ГЕРБ. Трябва да направим всички усилия, за да върнем ГЕРБ в парламента и то не само за Изборния кодекс, заяви той.

Според него което и правителство да управлява в момента, то трябва да играе малко и ролята на камикадзе, тоест да предприема самоубийствени мисии, „правилни, но непопулярни, които в крайна сметка вероятно ще доведат до неговата смърт“.

Кадиев обаче е категоричен, че не трябва да има повторение на управлението на ГЕРБ. Ако позволим пак Цветанов да стане вътрешен министър и другите министри да се върнат, мисля че хората ще ни изгонят всички с камъни, каза той.

Според него със сигурност на протестите има и агитки, които са подклаждани от една или друга партия.

По думите му поведението на лидера на „Атака“ Волен Сидеров е безобразно. По никакъв начин не трябва да се поддаваме на такива провокации, заяви червеният депутат.

Източник:dnes.bg