Пратили бившия финансов министър да почива, където иска, с когото иска.

Симеон Дянков се оказа „персона нон грата” в листата н ГЕРБ. На „лошото ченге” в бившето правителство беше препоръчана почивка, вместо да се надява на политическа кариера в родината.

Дянков бил изпратен с благопожелания от централата да си ходи зад Океана при жената и децата или на разкопки в Созопол с гаджето, разказват от „24 часа”. За бившия финансов министър нямало място в листите на ГЕРБ. Съдбата му била споделена от половината министри от кабинета „Борисов”.dqnkow

„Двойкаджии” се оказали и Стефан Воденичаров, Аню Ангелов, Нона Караджова, Диана Ковачева и Свилен Нейков. Николай Младенов и Тотю Младенов минават между капките – ще получат номинация за депутати, но нищо не е сигурно, защото няма да са водачи.

Любимците на Бойко обаче си гарантираха място в следващия парламент. Цветан Цветанов ще води листата за Стара Загора и още един град, който не е посочен. Лиляна Павлова ще е първа за избирателите на Варна, а Мирослав Найденов – за Благоевград.

В Бургас водач на листата ще е зам.-министърът на екологията Евелина Василева. Най-любопитното е, че позабравеният рапър – Тодор Йосифов – Маниака отново получи доверието от местните структури на ГЕРБ. Той получи място в предишния парламент, но обществото настръхна срещу него заради циничните му песни. Йосифов се пречупи пред напора на хората и сам се оттегли, но сега младежката организация на ГЕРБ застана отново зад него. Той доказал лоялността си, защото организирал митинг в подкрепа на Бойко Борисов.
От:Надежда Димитрова      Източник:razkritia.com