twins

Мария Да Глория е 52 годишна бразилка, която става сурогатна майка на дъщеря си. Бебетата са момиченца и са родени на 07. 01.2013 г., съобщават чуждестранните медии.

Фернанда Mедиерос, дъщеря на 52 годишната родилка, няма възможност да има собствени деца, тъй като още на 13 годишна възраст поради заболяване се налага да отстранят детеродните й органи. Тя и съпругът й си опитват да си осиновят дете, но всичките им надежди остават напразни. Така в един момент майка й предлага да роди нейните деца.

Семейството посещават редица лекари и накрая се установява, че възрастната жена е в отлично здраве и след възстановяване на месечният й цикъл, тя ще може да износи и роди здрави бебета. С медикаменти лекарите възвръщат детеродните й функции, като в резултат на това тя отслабва с 11 килограма. Направени са два опита за инвитро оплождане, като първият от тях е неуспешен. При втория път обаче, четири яйцеклетки са оплодени с генетичен материал от зет й и са годни за имплантиране. Лекарите използват само два от изкуствено оплодените ембриона, а другите два са дълбоко замразени.
Бременността на жената протича под непрекъсното лекарско наблюдение, без особени усложнения. Двете бебенца се раждат с цезарово сечение в 37 седмица от бременността им. Те са в добро здравословно състояние .

Фернанда Медиерос и съпругът й са подали необходимите документи, за да бъдат записани като биологични родители на двете момиченца. Ако това не се случи, бебетата ще бъдат дъщери на баба си, а Фернанда, която е и държавен служител няма да може да ползва отпуск за отглеждането им. Семейството е в очакване съдиите да разрешат положително техния казус.

източник: pravda.bg