Няколко часа без електрозахранване в София и един от кварталите си смени името, според вестник „Преса”

Че грешките на езика показват какво всъщност си мисли сгрешилият, го разбраха и читателите, и авторите, и редактора на вестник „Преса”.

Сериозен гаф в изданието побърка от смях хилядите, които го предпочитат, но не и жителите на „Овча купел”!

В днешния брой излезе подробен и старателно визуализиран материал с всички пострадали и незасегнати от вчерашния срив на тока райони на София. Един от тези, които бяха пощадени и не трябваше да преживее дискомфорта да стои без климатик, осветление, енергозависим траспорт и интернет, все пак се оказаха потърпевши. Днес осъмна преименуван, и то – нецензурно.

В картата на София квартал “Овча купел” (който е отбелязан в зелено, защото е нямало прекъсване на тока), вече носи повече от атрактивното име “Овча п*утка”.ov4a

Новата карта на столицата е истински хит в социалните мрежи. В тази нетърпима жега информацията се прие като глътка студено питие. Снимката се споделя като вирус с повече от подобаващи коментари.

Вече не живеем във времена, когато такъв гаф може да коства кариерата на някой вестникар, но в редакцията на „Преса” днес е било повече от интересно. А на сгрешилия освен полагащата се порция скандал и шефско набиване на канчето, е добре да му се потърси момиче, за да не стават пак такива грешки…

Източник:razkritia.com