Новината изпрати децата на седмото небе!

Ученици излизат в неочаквана ваканция, само десет дни след старта на новата учебна година. Новината прати децата буквално на седмото небе от радост, макар че учителите им далеч не са щастливи от факта.

Почивката на учениците ще продължи до края на седмицата, но за тях и един ден извън школото значи много.

Причината за непредвиденото им разпускане бе още по-непредвидима. Тя дойде в лицето на змия, шмугнала се в двора на училището в Разлог. Именно то затвори врати за няколко дни, докато влечугото бъде открито и заловено.u4en

То се появило в двора и моментално било забелязано от третокласниците, играещи физкултура. Вместо да се уплашат, децата се втурнали да замерят змията с камъни, за да я ликвидират, но тя се оказала по-чевръста и ловко се шмугнала в самата сграда на училището.

Все още не се знае какъв е точният вид на влечугото, но се предполага, че това е смок, изпълзял от пясъците край близката река.

На мястото веднага били повикани специалисти, но те също не успели да открият змията, което наложило и временното затваряне на училището. То ще остане необитаемо докато влечугото не бъде заловено, а щателното претърсване вече е започнало.

Учители обясняват, че децата са доста изплашени от случката и смятат, че змията обикаля някъде по коридорите.

Ако влечугото не бъде открито тези дни, то от идната седмица малчуганите ще продължат занятията си в съседната сграда, предвидена за случая.

Източник:razkritia.com