0000200297-article2Петима души са задържани за документна измама в особено големи размери при операция на ДАНС, съобщиха от прокуратурата.

Венцислав Борисов, Нина Петрова, Асен Петров, Веселин Василев и Емил Биволарски бяха задържани в петък по време на операция, която се проведе в района на „Лъвов мост”.

Петимата задържани са уличени в извършването документна измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, уточняват от държавното обвинение.

Арестите са в рамките на образуваното от СГП на 16 септември досъдебно производство срещу Нина Петрова за документна измама.

В хода на разследването е установено, че Петрова и съучастниците й са направили опит да изтеглят сумата от 360 хиляди евро от сметката на български гражданин, който живее от дълги години в чужбина.

За целта извършителите са се снабдили с документи с невярно съдържание – удостоверение за граждански брак между Петрова и пострадалия, смъртен акт на последния и удостоверение за наследници.

При опита за теглене на сумата банката е информирала пострадалия чрез счетоводителя му. Така се е стигнало и до разкриване на престъплението.

СГП е внесла днес в Софийски градски съд (СГС) искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо задържаните, което ще бъде разгледано днес от 16 часа.

източник: dnes.bg