Вотът на недоверие пак се прецака, но дебати ще има

Вотът на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски отново се прецака тази сутрин, след като за втори ден не успя да се събере необходимия кворум.

Малко по-късно обаче второто преброяване на народните представители показа, че нужният им брой е налице и дебатите започнаха. Председателят на Народното събрание Михаил Миков откри заседанието с 207 депутати, при задължителния минимум от 121.

Това донякъде успокои напрежението при създалото се шоу в парламента, че вотът на недоверие отново ще отпадне.

Основната тема на вота е дейността на Министерството на инвестиционното проектиране, което според партийната група на ГЕРБ е абсолютно излишно, неработещо и гълтащо средства. Министър-председателят Пламен Орешарски се очаква да пристигне в залата и дебатите да стартират.skandal

Междувременно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че лично ще настоява за оставката на председателя на НС Михаил Миков.

Междувременно в пленарната зала избухна нов скандал, а от партия ГЕРБ се заканиха да сезират Конституционния съд заради начина на преброяване на кворума в парламента, който според тях е пълен фарс.

Има груби нарушения в парламентарния правилник, заяви пред журналисти бившият премиер Бойко Борисов.

Пред сградата на парламента пък отново са се събрали протестиращи, искащи оставката на правителството. Недоволните от управлението на кабинета протестират вече повече от 100 дни.

Източник:razkritia.com