Сегашното управление открива инфраструктурни обекти, направени от ГЕРБ, а съпругата на Сергей Станишев – Моника Йосифова, управлява БСП. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Минути преди това той и председателят на БСП Сергей Станишев влязоха в остър спор от парламентарната трибуна. Зам.-председателят на парламента Мая Манолова обаче взе думата на Борисов, тъй като времето му изтече и той излезе да се изкаже пред журналистите.gebr

Той толкова се е изнервил, то не е лесно човек да е под чехъл, заяви Борисов по повод спора си със Станишев. Борисов изказа и предположение под чий чехъл е лидерът на БСП – „на човека, който реално управлява БСП – Моника Йосифова“.Нали виждате как излиза, лъже, лъже, лъже и после не ми дава думата, заяви Борисов. Повод за твърдението на Борисов, че Станишев лъже станаха прословутите 800 млн. лева заем, който кабинетът на ГЕРБ изтегли и даде на земеделците. Един от мотивите за актуализацията е, че тези пари сега трябва да бъдат върнати. От ГЕРБ обаче твърдят, че Брюксел вече е възстановил парите.

Лъжат, лъжат, видяхте как стоят гузно и мълчат за лъжата на Станишев за 800-те милиона. На 4 април Брюксел ги е възстановил. Той излиза и лъже хората по телевизията, ядоса се Борисов в кулоарите.

 

Оттам той зачекна любимата си тема за инфраструктурата.

По негови думи, преди ГЕРБ да дойдат на власт, е имало провалени ключови проекти с кофинансиране от Брюксел, които правителството на Борисов е успяло да предоговори и да изгради успешно.

Те сега само откриват – откриха Дунав мост 2, ние сме го направили, откриха „Тракия“ – ние сме я направили, откриха „Хемус“ – ние сме я направили, изреди лидерът на ГЕРБ.

Между другото, попитайте тази строителната министърка, че съм я запомнил като цикламеното костюмче, защото друго от нея не можах да запомня, защо не отварят и правят тази тапа на „Хемус“ при Богров. Абсолютно е готова магистралата. За една нощ могат да я направят и хората да я ползват, обърна се Бойко Борисов към управляващите и в частност към министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Източник:dnes.bg