Журналистът обвини държавния глава, че е забъркан в пране на пари

Росен Плевнелиев сериозно обмисля да даде на съд Николай Бареков. Причина за гнева на държавния глава стана твърдението на журналиста, че Плевнелиев е забъркан в пране на пари. Само часове след скандалното изказване на Бареков, от пресцентъра на президента обявиха, че са в готовност да защитят репутацията на институцията чрез завеждане на съдебни дела, за да не позволят който и да е да петни името на държавния глава.plewnelie

Причина за гнева им стана твърдението на журналиста, че Росен Плевнелиев е забъркан в много сериозни престъпления, за които трябва да му се поиска наказателна отговорност. Нещо повече, по думите на Бареков законовите нарушения на държавния глава са толкова сериозни, че той трябва незабавно да си подаде оставката.

В отговор на журналиста от прессекретариата на Плевнелиев обявиха, че скандалните обвинения са само част от клеветническа кампания, чиято цел е да дискредитира президентската институция в лицето на Росен Плевнелиев.

Единствената цел на тези атаки е да се предизвика хаос в държавата и да се измести фокуса на гражданите от действително наболели въпроси като например управлението на Коалиция за България и ежедневните протести, предават от ПИК.

Източник:razkritia.com