Лъсна скандалната истина за Стати Статев

Предаването „Господари на ефира” по Нова тв, бе единственото, което изкара наяве скандалната истина, засягаща студентските протести.

Те излъчиха запис от срещата на агент на Държавна сигурност под псевдоним Стойновски, зад който се крие Стати Статев, който понастоящем е ректор на УНСС.
Статев придоби скандална слава с репликата към студентите, приканваща ги да напуснат България, щом не им харесва тук, вместо да пречат.

За пръв път обаче бе излъчен записът от нея, от който става ясно, че срещата е била проведена в стила на мрачните времена от Държавна сигурност.stati

Агентът от ДС се подиграва нагло със своите студенти, обвинявайки ги, че са избрали да окупират аула „Максима”, с единствената цел да спят на меко и дори ги пита дали биха желали да им резервира хотел, за да спят по-удобно.
Ректорът пита студентите дали ще станат по-велики от това, че „дремят” по банките по цяла нощ.
Следва и заплахата, че ще подпише писма на протестиращите да напуснат УНСС и да се пренесат в Алма матер, ако искат да продължат стачката си.
Всъщност цялата му злоба към студентите е породена от факта, че е личен приятел с Орешарски, а младите хора искат оставката му.

Междувременно, колкото и неприятно да е за някои, стана ясно, че протестите се подкрепят от огромен кръг хора, сред които има представители както на бизнеса и изкуството, така и на спорта, пише offnews.bg.

Източник:razkritia.com